• Producten
 • Bedrijfsprofiel
 • Historie
 • Nieuws
 • Historie

  Historie

  Al drie generaties lang is Scheres Brandstoffenhandel uit Haelen, in de gemeente Leudal, een begrip in de wijde omgeving. Dat lijkt logisch, omdat de onderneming staat voor kwaliteit, flexibiliteit en service. Gericht op zowel de transportsector als op landbouw, industrie, (plezier)scheepvaart, bouwnijverheid, grondverzet en evenementen. En dit alles altijd tegen een scherpe prijs! Maar zo’n goede naam bouw je niet zomaar op. Er gaat dan ook een mooi stukje geschiedenis aan vooraf.

  Door de jaren heen
  Tegenwoordig kunt u bij Scheres Brandstoffen terecht voor een veelheid aan producten waaronder diesel, euro 98, petroleum, smeerolie, gas, kolen of bruinkoolbriketten. Voor het succesvolle verhaal achter dit familiebedrijf, moeten we echter terug naar het begin van de vorige eeuw…
  Al in die tijd namelijk werd er vanaf dezelfde locatie brandstof verkocht door de familie Stoks, al betrof het destijds nog vooral brandhout voor kachels. Toen Frans Scheres in het huwelijk trad met Petronella Stoks zetten zij de zaak voort, waarbij het accent vooral op de steenkoolhandel kwam te liggen. Gedurende de jaren veertig en vijftig werden met paard en wagen vele tonnen bezorgd.

  Ook Frans Scheres junior – de tweede generatie – maakte de tijd van paard en wagen nog mee, maar eind jaren vijftig werd de eerste vrachtauto gekocht. Enorme hoeveelheden steenkool werden per trein aangevoerd op station Haelen en vervolgens afgeleverd bij bedrijven en gezinnen. De concurrentie was groot, maar Scheres Brandstoffenhandel groeide en bloeide desondanks. Met de komst van aardgas als brandstof veranderde er echter veel. Hele wijken stapten over op deze energievoorziening en het klantenbestand slonk snel. Maar Scheres toonde veerkracht en aanpassingsvermogen, door naast kolen ook in huisbrandolie te gaan handelen. Toen steeds meer mensen hun olieketel vervingen door een gasketel zag de firma zich opnieuw voor een grote uitdaging gesteld.

  Even leek deze kentering het einde van het bedrijf in te luiden. Maar een derde generatie stond klaar in de persoon van Joop Scheres, die zijn studie fiscaal recht met succes had afgerond. Zijn broer Frans was al jarenlang internationaal vrachtwagenchauffeur en beiden waren al jaren behulpzaam in het bedrijf. Het gesternte leek bij aanvang ongunstig: het gebied waar het bedrijf gevestigd is zou een woonfunctie moeten krijgen. Maar met veel inzet slaagde Joop er in om, ondersteund door zijn broer en ouders, Scheres Brandstoffenhandel op de kaart te houden. Méér nog: de zaak groeide uit tot de bekende en betrouwbare partner voor landbouwers, industrie en particulieren die zij nu is.

  Openingstijden

  1. Bemand:
  2. Ma t/m vrij: 08:00 - 13:00 uur
  3. Za: 08:00 - 16:00 uur
  4. Zo: gesloten
  5. Onbemand:
  6. Ma t/m vrij: 7:00 - 21:00 uur
  7. Za, zo: 8:00 - 18:00 uur